Kremasti potaž od šargarepe: Krepi organizam u trenu

Dodajte pavlaku ili prilog po želji.

21.02.2025. 16:23
  • Podeli:
Potaž od paradajza (1)-63ea461fc68ff.webp Foto: Pixabay

Donosimo vam recept za potaž od šargarepe.

Potrebno je:

  • 800 g šargarepe
  • pola manjeg korena celera
  • 2 čena belog luka
  • 1 limun
  • 1 list lovora
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • maslinovo ulje
  • 2 kašike aceto balsamico
  • so
  • biber

Priprema:

Šargarepu operite, očistite i isecite na komade. Oljuštite i isecite čenove belog luka i celer. Limun operite, pa mu izrendajte koru. Dodajte četiri kašike maslinovog ulja u šerpu i povrće pa stavite na ringlu. Dinstajte na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Posolite i dodajte lovorov list. Začinite suvim biljnim začinom. Prelijte sa 1,5 l ključale vode. Promešajte dobro, poklopite i kuvajte oko pola sata. Izvadite lovorov list. Prebacite u blender i dobro izblendajte. Dodajte sirće. Dekorišite potaž seckanom šargarepom. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()