Kremasti užitak iz bakine kuhinje: Osvežavajući kolač sa pudingom i kajsijama

Prolećni kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

02.06.2024. 09:31
  • Podeli:
kolač sa kajsijama, bakina kuhinja-665c1ee4a991f.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz dobro poznate bakine kuhinje vam donosimo osvežavajuću poslasticu - sočni biskvit sa pudingom i kajsijama.

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 5 kašika brašna
  • 50 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 1 prašk za peciva
Foto: Bakina kuhinja

I još je potrebno:

  • 800 grama zrelih kajsija
  • 2 pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 500 ml mleka

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro izmešati.

Pleh obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko deset minuta samo malo da zapeče.

Puding skuvati u mleku i dodati vanilin šećer. U vruć naseći kocke maslaca i izjednačiti. Prohladiti malo puding pa sipati pola preko biskvita iz rerne.

Foto: Bakina kuhinja

Preko poređati pola kajsija. Odozgo ostatak pudinga pa ostatak testa i poređati drugu polovinu kajsija odozgo.

Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Posuti prah šećerom zamirisan vanilom.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()