Prolećni kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Iz dobro poznate bakine kuhinje vam donosimo osvežavajuću poslasticu - sočni biskvit sa pudingom i kajsijama.
I još je potrebno:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro izmešati.
Pleh obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko deset minuta samo malo da zapeče.
Puding skuvati u mleku i dodati vanilin šećer. U vruć naseći kocke maslaca i izjednačiti. Prohladiti malo puding pa sipati pola preko biskvita iz rerne.
Preko poređati pola kajsija. Odozgo ostatak pudinga pa ostatak testa i poređati drugu polovinu kajsija odozgo.
Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Posuti prah šećerom zamirisan vanilom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.