Krofne punjene čokoladom: Mekane kao duša, jednu se u jednom zalogaju

Slatke i čokoladne, prste da poližete

11.04.2024. 17:43
  • Podeli:
donut krofne, pixabay, kolač-6579995202ec1.webp Foto: Pixabay

Potrebno je:

  • 450 g brašna
  • 11 g kvasca
  • 250 ml mleka
  • 40 g šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 50 g putera

Za ganaš:

  • 250 g slatke pavlake
  • 250 g čokolade
Foto: Pixabay

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Sjedinite sastojke pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda postepeno dodajte prosejano brašno (pola količicine) i so i lepo sjedinite. Jaja sa šećerom umutite, pa u tu smesu dodajte testo i istopljeni puter, i nastavite da mutite postepeno dodajući preostalo brašno. Stavite testo u posudu pa pokrijte providnom folijom, i ostavite da nadođe 30 minuta. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo. 

Čašom vadite krofne. Na pleh poređajte krofne, pokrijte ih providnom folijom, i ostavite da odstoje 20 minuta. U tiganju na zagrejanom ulju pržite krofne, dok ne dobiju zlatnu boju. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom pa ganaš sipajte u špric za kolače. Punite špricem prohlađene krofne, pa ih pospite šećerom u prahu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()