Po bakinom receptu je savršen
Foto: Bakina kuhinjaOtkrijte tajnu najukusnijeg krompira koji će vas ostaviti bez daha. Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju mekog krompira, slatkog luka i šargarepe, sa dodatkom belog luka i pirinča koji upija sve arome.
Pečen pod folijom do savršenstva, a zatim zapečen do zlatne hrskavosti, ovaj krompir je toliko sočan i kremast da vam hleb neće ni trebati. Idealan je kao posno jelo, a najbolje se slaže uz laganu supicu i svežu salatu. Pripremite se za gastronomski užitak koji će vas naterati da ogrebete tepsiju.

Listove krompira posuti sa suvim začinom, ml biberom i malo ulja, pa izmešati.
Tepsiju podmazati uljem, poređati pola krompira, pa dodati na krugove luk, šargarepu i na listiće beli luk.
Pirinač oprati pa rasporediti. Pokriti ostatkom krompira.
Sipati oko 200 ml vode malo odozgo dodati ulja pa pokriti folijom i peći na 210 stepeni C oko 50 minuta. Pred kraj otkriti da se zapeče. Ponekad mu je potrebno i sat vremena da lepo zarumene.
Servirati uz posnu supicu i salatu. Za ovakav krompir nije potreban hleb. Jako ukusan, fin, sočan, kremast i jako ukusan.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







