Krompir sa povrćem spremljen na ringli: Sočna rapsodija ukusa za celu porodicu

Tradicionalno jelo na malo drugačiji način

20.09.2024. 11:59
  • Podeli:
krompir, bakina kuhinja 2-66ed41cecef9b.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo još jednu ideju za savršeni ručak za celu porodicu. U pitanju je krompir spremljen na ringli na malo drugačiji način.

Potrebno je:

  • 500 gr krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 50 gr pirinča
  • suvi začin
  • mleveni biber

Priprema:

Pliću šerpu podmazati uljem pa pola krompira iseći na kolutove i poređati na dno. Preko toga iseći crni luk na krugove. 

Preko staviti opran pirinač i ostatak krompira na kolutove. U činiju sipati 200-300 ml vode, pa ubaciti suvi začin i mleveni biber i izmešati. Preliti krompir i odozgo malo ulja. Poklopiti i staviti na ringlu na tiho oko 25-30 minuta.

Tako sočan, a tako ukusan. Staviti pešunov list odozgo i tu ništa više ne treba menjati.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()