Tradicionalno jelo na malo drugačiji način
Iz bakine kuhinje vam donosimo još jednu ideju za savršeni ručak za celu porodicu. U pitanju je krompir spremljen na ringli na malo drugačiji način.
Pliću šerpu podmazati uljem pa pola krompira iseći na kolutove i poređati na dno. Preko toga iseći crni luk na krugove.
Preko staviti opran pirinač i ostatak krompira na kolutove. U činiju sipati 200-300 ml vode, pa ubaciti suvi začin i mleveni biber i izmešati. Preliti krompir i odozgo malo ulja. Poklopiti i staviti na ringlu na tiho oko 25-30 minuta.
Tako sočan, a tako ukusan. Staviti pešunov list odozgo i tu ništa više ne treba menjati.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.