Po želji, možete ga "nafilovati" krem sirom pomešanim s vlašcem ili mirođijom, a možete ga samo posoliti...
Kukuruz je savršena namirnica za kraj leta, i to onaj mlad, sa klipom. Bilo da je pečen, kuvan ili pripremljen u mikrotalasnoj, ne gubi na ukusu i svojoj hranljivosti.
Kukuruz je najbolje pripremati istog dana kada je kupljen ili ubran, ako imate svoju baštu.
Kuvanje je klasičan i najlakši način za pripremu. Možete koristiti široku plitku šerpu ili dublji lonac ako kuvate više klipova. Najpre skinite llišće i očistite od svile, pa sipajte vodu tako da ih prekrije.
Kada voda počne da vri, kuvajte još desetak minuta, pa prospite vodu. Kukuruz prelijte hladnom vodom i sačekajte dva minuta pre serviranja.
Ovaj način pripreme je najpraktičniji. Ne skidajte lišće i svilu s kukuruza i stavite dva klipa u mikrotalasnu na visoku temperaturu od tri do šest minuta, u zavisnosti od starosti kukuruza.
Ostavite ih da se ohlade dovoljno da možete da ih uzmete u ruku, a zatim skinite lišće i svilu. Skidanje ljuske je lakše posle stavljanja u mikrotalasnu, a ne kasnije.
Pečenje na žaru daje kukuruzu jedinstven ukus. Povucite lišće, ali ostavite ih pri dnu klipa. Uklonite svilu, pa klipove stavite u posoljenu vodu. Neka stoje tako oko 10 minuta.
Izvadite klipove iz vode i otresite višak tečnosti. Pecite ga oko 15 minuta na srednjoj temperaturi na roštilju, okrećući povremeno. Neka se kukuruz ohladi dovoljno da ga možete uzeti u ruku, a zatim skinite lišće.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.