Kuvana boranija sa mlevenim mesom: Ukusna i puna vitamina

Idealno jelo u vreme kada vladaju grip i virusi

20.10.2023. 09:17
  • Podeli:
bakina kuhinja-6532292bde494.webp Foto: Bakina kuhinja

Svi  ljubitelji kuvanih jela uživaće u divnom ukusu kuvane boranije sa mlevenim mesom iz bakine kuhinje, koja ugađa svim čulima.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veća sveža paprika
  • 300 gr mlevenog mesa
  • 2 paradajz
  • 600 gr boranije
  • 1 kašičica 
  • ml paprika
  • 1 kašika suvog začina
  • so
  • mleveni  biber
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • ulje
  • peršunov list
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Na ulju proržiti seckan luk, papriku i šargarepu. Dodati mleveno meso pa ga dinstati na luku. 

Dodati opranu i isecenu boraniju. Dodati paradajz  na kockice, mlevenu papriku, suvi začin i naliti vodom da  se kuva. Kuvanu boraniju zapržiti vodenom zaprškom. 

U lončic staviti kašiku kukuruznog brašna ili kašiku instanta od neke krem supe pa dodati malo vode i razmutiti.

Foto: Bakina kuhinja

Sipati u boraniju, izmešati i pustit da vri jos dva minuta. Ako treba posoliti još, dodati mleveni biber. Na kraju ubaciti seckan peršunov list. 

U videu u nastavku teksta možete detaljnije pogledati pripremu ovog kuvanog jela, punog vitamina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()