Ovog puta je nadmašio sebe
Željko Samardžić, Željko Rebrača i Katarina Sotirović gostovali su u "Muštuluku" kod Harisa Džinovića na UNA TV, gde su uživali u dobroj atmosferi uz bogatu trpezu, muziku i uzbudljive priče.
Domaćin Haris im je kao predjelo poslužio "škapmi krudo", dok je kao glavno jelo pripremio kuvanu hobotnicu u sopstvenom soku i blitva krompir.
Potrebne namirinice za 4 osobe:
Način pripreme:
Škampe očistiti od ljušture i poređati ih na odgovarajući tanjir na kome se nalazi podloga od rukole. Ljubičasti luk iseći na rebarca, celer na sitne kockice i poređati pored škampa. Ukrasiti sa kaprom i narom, dodati biber i so, i na samom kraju dodati vinsko sirće i maslinovo ulje.
Potrebne namirnice za 4 osobe:
Način pripreme:
Hobotnicu očistiti, odvojiti krake i svaki krak zapeći sa obe strane na jakoj temperaturi u tiganju. Tako pečenu hobotnicu prebaciti u odgovarajuću posudu sa dodatkom seckanog belog luka. Hobotnica će pustiti svoju vodu u kojoj će se kuvati oko 90 minuta. Posudu je potrebno poklopiti, smanjiti temperaturu i okretati hobotnicu na svakih 20 minuta. Skuvanu hobotnicu kratko grilovati sa obe strane u gril tiganju. Tako grilovanu hobotnicu staviti u činiju sa maslinovim uljem i vodom u kojoj se hobotnica kuvala. Sve pomešati i servirati sa krompirom i blitvom.
Krompir iseći na kockice, skuvati u vodi sa malo začinskog sušenog povrća. Blitvu blanširati u ključaloj vodi. U odgovarajućoj posudi na maslinovom ulju, upržiti beli luk, dodati blitvu i krompir i sve začiniti sa malo soli i bibera.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.