Kuvana jaja u slanini: Isprobajte novo jelo na vašem meniju predjela

Izgleda lepo, ukusno je, a neobičan sos i praziluk daju poseban šmek.

27.05.2023. 09:15
  • Podeli:
doručak, jaja, kuvana jaja pixabay-64711d108476a.webp Foto: Pixabay

Na svakoj proslavi svi se najviše obraduju predjelu i slatkom stolu, tako da morate uvek na jelovniku imati nešto specifično, a što vam neće oduzimati previše vremena za pripremu. 

Predlažemo vam kuvana jaja u slanini jer to niko neće odbiti, a vi ćete lako napraviti. Izgleda lepo, ukusno je, a neobičan sos i praziluk daju poseban šmek.

Sastojci

  • 120 g senfa 
  • 30 g kečapa 
  • 40 g meda 
  • malo muskatnog oraščića
  • 1 kašika limunovog soka
  • 6 jaja
  • 6 šnita slanine
  • 50 g praziluka

 

Priprema

Jaja skuvajte i stavite u hladnu vodu. U posudi pomešajte senf, kečap, med, muskatni oraščić i limunov sok.

 Jajima skinite ljusku, obrišite ubrusom i umotajte u slaninu. Ispržite u tiganju bez ulja sa svih strana, pa stavite jaja u sos. 

Zatim u istom tiganju propržite seckani praziluk i pospite preko jaja. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()