Kuvar je izveo mali eksperiment
Mnogi se pitaju da li treba da sole vodu u kojoj kuvaju testeninu. Italijanski kuvar Matia Moleri otklonio je ovu dilemu.
Jedno pakovanje testenine skuvao je u posoljenoj vodi, a drugo je skuvao u vodi u koju nije dodavao so. Nakon što je isprobao oba jela, naveo je:
"Nema sumnje. Vodu u kojoj pripremate testeninu treba da bude posoljena", rekao je.
Napomenuo je da je ispravan omer 10 grama soli na svaki litar vode.
Ukoliko dodate veću količinu ovog začina, ukus jela neće biti dovoljno dobar. Uprkos ovome što je naveo Moleri, korisnici društvenih mreža imaju podeljeno mišljenje.
Brojni ljudi su naveli kako nikad ne dodaju so, dok drugi ne mogu zamisliti testeninu bez začina. Međutim, jedna osoba je istakla praktičan razlog zbog čega ovo treba da uradite:
"Vodu ne solite zbog ukusa. Kada se testenina skuva, ona ispušta skrob u vodu, a so smanjuje njenu lepljivost."
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.