Lagana večera: Donosimo najbolji recept za fokaču

Italijanska fokača može da se posluži uz meze, za večeru, ali je idealna za pravljenje sendviča.

22.02.2023. 15:21
  • Podeli:
Fokača (1)-63eca3b9ba6f8.webp Foto: Pixabay

Ovo je osnovni recept za fokaču. Po potrebi možete da dodajete sastojke koji vama prijaju: paradajz, luk, beli luk, spanać, masline...

Potrebno je:

  • 500 grama belog brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kesica suvog kvasca ili pola kockice svežeg kvasca
  •  1 kašika soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 ml mlake vode
  •  origano

 

Priprema

U prosejano brašno dodajte 1 kašiku šećera i pola kocke kvasca. Dodajte vodu i umesite testo. 

Dodajte so pa premesite testo, a zatim isto sve uradite i sa ulje. Ostavite da testo nadođe oko 20 minuta. 

Premesite ga i prebacite u pleh, dodajte još malo ulja, soli i origana. 

Ostavite da nadođe, a onda pecite u zagrejanoj rerni dok se ne stvori zlatna korica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()