Lagani recept, a i ručak: Piletina u sosu sa bosiljkom

Služite sa testeninom ili pirinčem

21.03.2023. 12:45
  • Podeli:
Piletina (2)-63ff4d81537e4.webp Foto: Pixabay

Treba iskoristiti začine koje daju lepu aromu obroku. Danas vam predlažemo ukusan recept i verujemo da ćete mu se vraćati stalno.

Sastojci

  • 1 pileće grudi
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 grančice svežeg bosiljka
  • 2 šake oraha
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka

Priprema

Pileće grudi isecite u šnicle i posolite. Stavite u veći tiganj i pržite dok ne porumeni.

U blender stavite ostatak sastojaka (ispod piletine). Izblendirajte.

Kada je piletina pržena, dodajte joj sos i ostavite na ugašenoj ringli da se malo zagreje sa mesom. 

Služite sa testeninom, pirinčem, ili samo sa salatom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()