Lazanje sa tikvicama: Sočno jelo u slasnom spoju mesa, sira i povrća

Recept je proveren, a ukus savršen

24.07.2024. 15:55
  • Podeli:
shutterstock_ lazanje sa tikvicama-66a0f5dec97e9.webp Foto: Shutterstock

Lazanje za tikvicama oduševiće ukusom i one izbirljive.

Potrebno je:

  • 4 tikvice
  • 200 g testenine za lazanje
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 ml bešamel sosa
  • 100 g sira
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

Tikvice isecite na tanke trake, propržite ih na ulju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. U vatrostalnu posudu ređajte red testenine, red tikvica, red mlevenog mesa, prelijte bešamel sosom, ponavljajte dok se ne potroše sastojci. Pecite lazanje u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pred kraj pečenja pospite narendanim sirom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()