Lažna pica za doručak: Kako brzo da napravite ukusan obrok

Birajte sastojke prema sopstvenoj želji

06.02.2024. 07:00
  • Podeli:
pica sendvič shutterstock_2152965089-65c097c0a1c3c.webp Foto: Shutterstock

Retki su oni koji ne vole picu, pa čak i za doručak.

Recepata za ovaj italijanski specijalitet je pregršt, a danas vam predstavljamo kako prečicom da napravite ovo ukusno jelo kada ste u žurbi.

Sastojke i začine, kao i sa "pravom" picom možete da mešate i dodajete po želji, a najbolje od svega je što vam ne treba više od deset minuta da sve napravite. Osnova od kečapa i kačkavalja je uvek ista, a mi smo izabrali i sledeće sastojke.

Sastojci:

  • tost hleb
  • puter za mazanje
  • kečap
  • kačkavalj 
  • čajna kobasica
  • čeri paradajz
  • crni luk
  • prstohvat suvog origana 
  • prstohvat belog luka u prahu 
  • sveži bosiljak

Priprema:

Tost hleb sa jedne strane premažite puterom, a potom sa druge sa kečapom.

Preko pospite rendani kačkavalj, a zatim ređajte sastojke kao što su čajna, paradajz i crni luk. I bilo šta drugo što poželite.

Pospite sa belim lukom i origanom.

Zagrejte rernu na 220 stepeni i poređajte sendvič/pice na pleh.

Ubacite lažne pice u rernu i pecite oko pet minta, odnosno dok se kačkavalj ne rastopi.

Pre posluženja ukrasite sa svežim listovima bosiljka, ili, možda, rukole.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()