Ako vam priprema originalne krempite ne ide od ruke, ne brinite, lažna kremita je toliko jednostavna za napraviti da uspeva bukvalno svima.
Foto: Youtube Printscreen / Lecker mit Sophie MayerKrempita je kolač koji se pravi od raskošnog žutog fila i lisnatog testa, pa se istovremeno topi i krcka u ustima. Današnjinačin života i nedostatak vremena ne dozvoljavaju provođenje puno vremena pored šporeta.
Lažna krempita je jednako ukusna kao i orignalna, ali se brže pravi, jer se umesto testa koristi keks.
- 2 jajeta
- 220 g šećer
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 g kukuruznog skroba
- grčki jogurt ili pavlaka
- 70 g putera
- 18 komada keksa
- šećer u prahu

Pomešajte jaja, šećer, vanilin šećer, skrob i grčki jogurt. Sve dobro umutite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Isključite šporet, pa dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Zatim sklonite sa šporeta.
U tespiji poređajte keks, pa sipajte fil, poravnajte i poređajte još jedan sloj keksa.
Stavite u frižider da se ohladi, pa pospite šećerom u prahu.
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







