Lepi vam se testo? Nemojte da dodajete još brašna - ova caka je mnogo bolja

Sve što vam je potrebno je malo vode

20.11.2025. 21:53
  • Podeli:
česnica,pogača,hleb-božić-testo-pixabay-658d7af0985c3.webp Foto: Pixabay

Kada mesite testo, sigurno vam se makar jednom dogodilo da ne dobijete željenu strukturu, već da ispadne lepljivo.

Nekada su nas učili da je u takvim situacijama dovoljno samo dodati još brašna i da će lepljivost nestati. Međutim, postoji način kako da je uklonite i to bez dodavanja pomenute namirnice.

Prvo je važno da pokvasite malo vodom vaše dlanove, a zatim da na određeni način "slažete" testo.

Razvucite ga, pa presavijte testo preko testa, pa to radite 5-6 minuta, a zatim ga okrećite dlanovima u krug i ka sebi.

Znamo da u ovakvim situacijama slika govori više od reči, pa pogledajte snimak za detaljnija uputstva:

 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()