Recept je proveren, a ukus vraća letnje dane
Limun keksići najbolje služite uz kafu ili čaj, a u nastavku pogledajte kako ih možete sami napraviti.
Za posipanje:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite maslac sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i medom.Umešajte koricu limuna, prstohvat soli, brašno, prašak za pecivo i limunov sok. Zamesite glatko testo pa ga upakujte u kesicu i ostavite sat vremena u frižideru. Kratko premesite testo bez dodavanja brašna. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na 5mm debljine. Isecite oblike po želji. Četkicom sa malo vode premažite nepečene keksiće pa pospite vanilinim šećerom. Pecite keksiće 12 do 13 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj.dok ne porumene.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.