Ljubitelji krempite će obožavati ovaj recept: Jeste lažna, ali je gotova za tili čas

Ne morate čak ni da upalite šporet, ova krempita se topi u ustima i ukusna je kao prava

19.02.2024. 22:15
  • Podeli:
krempita desert pixabay-65d312119912a.webp Foto: Pixabay

Lažna krempita jednako je ukusna kao prava, a priprema se više nego jednostavno. 

Šporet uopšte ne morate uključivati, jer se ovaj fil ne kuva, već se samo muti, a umesto kore poslužiće vam i omiljeni keks.

Ovo je odličan izbor kada želite da se zasladite i obradujete ukućane, a ne želite da utrošite mnogo vremena za pravljenje ukusnog deserta.

Brzo, lako, kremasto, a tako ukusno.

Foto: Pixabay

Sastojci:

  • 250 g keksa
  • 800 ml mleka
  • 100 g šlaga sa ukusom vanile
  • 400 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera
  • šećer u prahu

Priprema: 

Umutite mleko, šećer i šlag. 

U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, a smesu od vanile dodajte pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite. 

U kalup ređajte prvo keks koji ste umočili u mleko, pa sipajte krem od vanile. 

Preko sipajte preostalu slatku pavlaku. Fino poravnajte i naređajte još jedan red keksa. 

Stavite u frižider na dva sata da se ohladi, a onda pospite šećerom u prahu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()