Ljutenica po bakinom receptu je stvorena za zimu: Uživaćete u svakom zalogaju

Šargarepa i papričica - savršena kombinacija

03.10.2025. 12:20
  • Podeli:
Bakina kuhinja, baka Jela-68df9715bc326.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje nam i ovog puta stiže recept koji će probuditi sva naša čula. U pitanju je ljutenica sa šargarepom i papričicama.

Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime, ali i neprevaziđen ukus bez kog nećete moći da zamislite dobar ručak. 

Potrebno je:

  • 2 kg šargarepe
  • 250 gr ljute paprike
  • 2 glavice belog luka
  • peršunov i celerov list
  • 200-250 ml alkohilnog sirćeta
  • 2 kašike soli
  • 1 kašika šećera
  • 200 ml ulja

 

Priprema:

Šargarepu oljuštiti, pa je bariti 5-6 minuta. Ljutu papriku iseći sitno i ispržiti je u ulju.

Šargarepu ohladiti i seći na kolutove, dodati prženu papriku, celer , šećer, so, sirće i sitno seckani beli luk.

Sve dobro izmešati i pakovati u tegle, zatim staviti pritiskače i naliti presolcem i zatvoriti dobro.

Rernu uključiti na 90-100 stepeni na 90 minuta. Nakon toga, ostaviti da se tegle ohlade. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()