Šargarepa i papričica - savršena kombinacija
Foto: Bakina kuhinjaIz Bakine kuhinje nam i ovog puta stiže recept koji će probuditi sva naša čula. U pitanju je ljutenica sa šargarepom i papričicama.
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime, ali i neprevaziđen ukus bez kog nećete moći da zamislite dobar ručak.

Šargarepu oljuštiti, pa je bariti 5-6 minuta. Ljutu papriku iseći sitno i ispržiti je u ulju.
Šargarepu ohladiti i seći na kolutove, dodati prženu papriku, celer , šećer, so, sirće i sitno seckani beli luk.
Sve dobro izmešati i pakovati u tegle, zatim staviti pritiskače i naliti presolcem i zatvoriti dobro.
Rernu uključiti na 90-100 stepeni na 90 minuta. Nakon toga, ostaviti da se tegle ohlade.

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







