Ukus koji priča priče
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo recept za starinski specijalitet koji su generacije obožavale - Lovačke šnicle.

Meso izlupati, između folije posoliti, pa uvaljati u brašno i pržiti na ulju da porumeni 5-6 minuta.
Izvaditi iz ulja, pa dodati seckanu suvu slaninu i ispržiti. Dodati seckan luk, papriku i šargarepu na kocice.
Dinstati da omekne, pa ubaciti na listiće šampinjome da puste tečnost i vratiti meso. Naliti vodom ili supom od kocke da ogrezne.
Krčkati šnice sat vremena, ali treba pogledati da li treba dodavati malo vode da ne zagori. Na kraju kad se zgusne, ubaciti izdrobljen beli luk. Ako je sos ređi, dodati dve kašičice kukuruznog skroba, u malo tečnosti razmućeno.
Dodati začin, mleveni biber i na kraju peršunov list seckan. Servirati uz krompir pire ili kuvani pirinač.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







