Vikend traje kratko, a mafini sa slaninom i jajima pamte se dugo i prave često
Ukoliko ne volite da stojite pored šporeta da biste pripremili doručak, ovo je jednostavno rešenje za vas. Skratite vreme pored štednjaka i napravite savršene mafine sa jajima i slaninom.
Kore isecite na kvadrate, pa ih složite u podmazan kalup za mafine. Otprilike treba staviti četiri kvadrata u svaki kalup, zatim malo premažite uljem pa staviti kašiku dve paradajz pelata ili kečapa.
Pršutom ili slaninom obložite stranice svakog kalupa, staviti u sredinu mocarelu ili narendani sir po želji, dodajte malo origana i na kraju razbijte u svaki po jedno jaje.
Pecite nekoliko minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Vreme pečenja zavisi od rerne i od toga da li volite mekše ili tvrđe pečena jaja – za oko sedam minuta jaja će biti rovita, a 10 minuta tvrdo kuvana.
Servirajte uz jogurt, kiselo mleko ili salatu ili pak prilog po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.