Ukoliko niste ljubitelj malina, slobodno ih zamenite voćem po sopstvenom izboru
Mafini definitivno spadaju u jedno od omiljenih slatkih peciva, a domaćice ih uglavnom prave sa voćem ili čokoladom.
Neko više voli slane, neko slatke, a neko ih rado jede i u jednoj i u drugoj varijanti. Srećom, spisak namirnica koje se mogu koristiti za pripremu ovog peciva je poduži, pa verujemo da inspiracije skoro nikada ne fali.
Bićete oduševljeni mekanim i vazdušastim mafinima i zavolećete ih već na prvi zalogaj.
Ukoliko niste ljubitelj malina, slobodno dodajte neko drugo voće, po želji.
- 100 g šećera
- 60 ml vode
- 60 ml ulja
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 140 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 140 g malina
Pomešajte šećer, ulje, vodu i vanilu u jednoj posudi i sve dobro promešajte, a zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Mešajte žicom sve dok se sastojci ne sjedine, ali pazite da ne preterate, a kalup sa mafinima obložite papirnim kalupima, sipajte malo smese, zatim dodajte maline i preko njih još malo smese.
Mafine pecite oko 20-25 minuta, u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni.
Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.