Dobro poznato jelo koje mnogi obožavaju
Italijani obožavaju testeninu, a ova kombinacija je jedan od razloga.
Ovo je jedan odličan recept, špagete i paradajz sos su oduvek super kombinacija, a kada se tome dodaju ćufte nastane jedan savršeni obrok.
Ćufte mogu da se pripremaju na razne načine, a ako su vam dosadile klasične, pred vama je interesentn predlog za današnji ručak.
Za ćufte pomešajte mlevenu junetinu, parmezan, prezle, iseckan peršun i pola čena sitno iseckanog belog luka. Začinite solju i biberom, sve dobro promešajte i rukama oblikujte ćufte.
Pažljivo uvaljajte ćufte u belo brašno, skinite ostatak brašna i pržite ih na dve kašike maslinovog ulja dok ne porumene. Sklonite s vatre.
U velikom tiganju zagrejte prostalo maslinovo ulje i pola čena belog luka. Izvadite beli luk iz tiganja, dodajte paradajz pelat i kuvajte pet minuta na tihoj vatri. Začinite solju i biberom po ukusu, dodajte ćufte, kuvajte još nekoliko minuta i sklonite s vatre.
Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri, a kad provri, dodajte so i skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Ocedite testeninu, pomešajte je sa ćuftama i servirajte. Ukrasite jelo iseckanim svežim peršunom, rendanim parmezanom i listovima svežeg bosiljka.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.