Malo drugačiji nedeljni ručak: Punjeno meso iz kese na bakin način

Uživajte u sjajnom ukusu

04.02.2024. 08:44
  • Podeli:
bakina kuhinja meso-65bf3fb62c65a.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas je nedelja - pravi dan za meso. 

Donosimo vam predlog za nedeljni ručak iz bakine kuhinje - punjeno meso iz kese.

Sastojci:

  • Belo pileće meso
  • 100 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • malo senfa
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • malo ulja
  • so, začin za piletinu
  • mleveni biber

Priprema:

Meso posoliti i izlupati između folije, u meso dodati začine za piletinu, mleveni biber i sve izjednačiti. 

Raširiti šniclu, premazati senfom, staviti komad šunke i kačkavalja, pa donjim delom preklopiti. Jaja umutiti, na foliju sipati brašno i posebno prezle. U prezle umešati rendani kačkavalj. 

Meso uvaljati u brašno, pa provući kroz jaja i na kraju prezle. Kad to lepo ispanirate, meso stavite u podmazanu kesu za pečenje i savijte kesu i malo je probušite.

Stavite u pleh i pecite na 220 stepeni, 30-40 minuta. Servirati toplo. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()