Sprema se brzo i lako
Ova torta je izuzetno popularna u svetu. Sastoji se od skroba jaja, šećera i limuna koji je čini carobnom. Reč je o Margarita torti.
Iscedite sok od jednog limuna, po želji možete i malo korice . Okrugli pleh 24 cm, obložite dno pek papirom i premažite puterom.
Odvojte belanca od žumanaca. Žumanca dobro izmiksirajte sa šećerom da pobeli i zgusne se.
Dodajte umućena belanca u žumanca, prosejani skrob i limunov sok i sve izjednačite.
Sipati smesu u podmazan kalup. Peći na 180 stepeni oko 50 minuta dok ne porumeni. Potpuno prohlađenu izvadite iz kalupa i pospite prah šećerom. Uživajte u jedinstvenom i neobičnom ukusu.
Pripremu Margarita torte detaljnije možete pogledati u videu u nastavku teksta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.