Medaljoni u limun sosu, idealan ručak za dane vikenda

Nema tog ljubitelja mesa kome se ovaj recept neće svideti

13.05.2023. 12:50
  • Podeli:
Meso_šnicle_Foto Pixabay-645f6fb8487e5.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Većinu sastojaka potrebnih za pripremu ovog jela verovatno već imate u frižideru. Potrebno je da izdvojite samo malo vremena i preukusan ručak će oduševiti vašu porodicu.

Sastojci:

  • 600 g svinjskog filea
  • 50 ml ulja
  • sok od jednog limuna
  • so, beli biber
  • 10 g brašna
  • 100 ml belog vina
  • 150 ml slatke pavlake
  • 20 g maslaca
  • peršun
  • 1 kašika mešavine suvih začina

Priprema:

Meso isecite na 12 manjih šnicli, istucite ih čekićem za meso, natrljajte začinom i sve poprskajte limunovim sokom. Tako pripremljene šnicle ostavite da malo odstoje.

Nakon toga ih sa jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrejanom ulju u tiganju, sa pobrašnjavljenom stranom okrenuotm na dole.

Kada šnicle sa obe strane poprime lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite da se lagano dinstaju.

Pred kraj umešajte slatku pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog začina. Sve zajedno prodinstajte, pa pred kraj umešajte maslac da se rastopi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()