Mekana kao duša: Pita sa sirom od heljdinih kora

Napravite duplu porciju na vreme

21.10.2024. 18:16
  • Podeli:
burek pita sa sirom pixabay-67167e0c95990.webp Foto: Pixabay

Pite sa sirom su neprevaziđeni specijalitet u svakom domu. Međutim, nekad je i mala promena može učiniti boljom, a to će vam pokazati i ovaj jednostavan recept.

Naime, pripremite svoje stomake i čula ukusa, jer ova pita sa heljdinim korama postaje lepša iz zalogaja u zalogaj.

Sastojci 

  • 500 g gotovih heljdinih kora
  • 400 g feta sira (ili drugog sira po izboru)
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • biber
  • ulje


Priprema

U velikoj posudi izmrvite feta sir, pa dodjate kiselu pavlaku, jaja, so i biber.

Dobro promešajte da se sjedini.

U duboki pleh ili tepsiju stavite prvu heljdinu koru. Prelijte sa malo ulja ili otopljenog putera.

Na koru stavite deo fila i ravnomerno rasporedite.

Pokrijte sa drugom korom i ponovite postupak sa uljem i filom.

Ponovite dok ne potrošite sve kore i fil.

Završite sa poslednjom korom, koju takođe premažite uljem.

Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-smeđu boju, prenosi Ona.rs.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()