Napravite duplu porciju na vreme
Pite sa sirom su neprevaziđeni specijalitet u svakom domu. Međutim, nekad je i mala promena može učiniti boljom, a to će vam pokazati i ovaj jednostavan recept.
Naime, pripremite svoje stomake i čula ukusa, jer ova pita sa heljdinim korama postaje lepša iz zalogaja u zalogaj.
Sastojci
Priprema
U velikoj posudi izmrvite feta sir, pa dodjate kiselu pavlaku, jaja, so i biber.
Dobro promešajte da se sjedini.
U duboki pleh ili tepsiju stavite prvu heljdinu koru. Prelijte sa malo ulja ili otopljenog putera.
Na koru stavite deo fila i ravnomerno rasporedite.
Pokrijte sa drugom korom i ponovite postupak sa uljem i filom.
Ponovite dok ne potrošite sve kore i fil.
Završite sa poslednjom korom, koju takođe premažite uljem.
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-smeđu boju, prenosi Ona.rs.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.