Mekane sočne šnicle u kremastom luku: Specijalitet po bakinom receptu

Izdašno jelo, idealno za ručak

16.09.2024. 08:27
  • Podeli:
šnicle u kremastom luku, bakina kuhinja 1-66e7ce60a1431.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za mekane sočne šnicle u kremastom luku.

Potrebno je:

  • pileće belo meso
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • ulje
  • 1 kašika brašna
  • suvi začin
  • so
  • mleveni biber

Priprema:

Šnicle malo izlupati, posoliti i uvaljati u brašno. Ispržiti na ulju, pa izvaditi na tanjir. U toj masnoći ispržiti veću glavicu seckanog crnog luka. 

Kad bude staklast dodati kašiku brašna i naliti vode da sos bude redak. Poklopiti i krčkati 15-20 minuta. 

Dodati suvog začina, mleveni biber i seckan beli luk. Servirati toplo uz krompir pire. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()