Kada se kolač prohladi, biće slasniji nego ikada!
Foto: Bakina kuhinjaVikend je odlično vreme za pripremanje poslastica. Danas vam pravo iz bakine kuhinje donosimo recept za žuti rolat sa višnjama.
Sigurno ste čuli za ovaj kolač, a verovatno i pamtite da je tajna dobrog rolata da bude mekan, elastičan i sočan u isto vreme.
Jako je bitno da rolat lepo ispečete i još jedna važna napomena je da sa ovim biskvitom morate postupati jako nežno i pažljivo i rezultat toga će biti najmekši i najelastičniji biskvit koji ste pravili.
Naravno, za ovaj kolač biće vam potrebno i 600 grama višanja.
Skuvati puding, dodati maslac, pa pokriti folijom i sve prohladiti. U posebnoj činiji umutiti žumanca sa šećerom, a u drugoj umutiti belanca u šam i u njih dodati prstohvat soli.
Sledeći korak je da dodate u umućena žumanca brašno sa praškom za pecivo, mlak jogurt, a onda zatim dodati umućena belanca. Belanca dodavati malo po malo i lagano mešati špatulom da se ne razbije šam.
Pleh veličine 40x30 obložiti papirom za pečenje i na njega razvući smesu za koru i preko nje staviti proceđene višnje.
Peći 15 minuta na 150 stepeni, pa povećati na 180 još 7 minuta.
Vruć biskvit uviti u rolat tako da gornja strana biskvita bude spolja. Ohladiti, pa ga premazati hladnim krem filom i ponovo uviti.
Ohladiti 2, do 3 sata u frižideru minimum, a najbolje preko cele noći.
Kada se kolač prohladi, biće slasniji nego ikada!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







