Recept je proveren, a ukus priča priče
Foto: Bakina kuhinjaUkoliko želite nešto ukusno, brzo i jednostavno za užinu ili večeru, imam pravi recept za vas. Ovo fino pecivo sa sočnim kačkavaljem i aromatičnom kobasicom priprema se za tren oka, a sigurna sam da će nestati sa stola brzinom svetlosti.
Meko testo, bogat nadev i hrskava korica čine ovo pecivo neodoljivim. Savršeno je toplo, ali i hladno, pa ga možete poneti i za doručak ili kao brzi obrok. Pratite jednostavne korake i uživajte u fantastičnom ukusu.

U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati jednu kašičicu šećera, mleko mora da bude mlako, pa kad to nadođe, odnosno zapeni sipati u brašno i zamesiti testo glatko. Dodati malo i soli, ostaviti da naraste 30 minuta na sobnoj temperaturi, kad je poraslo razviti u veći tanjir i narendati u sredinu 50 g kačkavalja. Saviti testo sa svih strana, pa ga zatvoriti prstima.
Papir veličine pleha staviti na sto pa na njemu razvući testo u obliku dna tepsije prečnika 26cm, premazati kečapom pa ga poseći ostatkom kačkavalja. Iseći na četvrtine pa osmine, odozgo staviti ostatak rendanog kačkavalja, svaki trougao uviti.
Na jednu stranu pa prstom na kraju napraviti rupu u koju stavite komad kobasice. Testo pokrijete da malo nadođe, a za to vreme rernu ugrejati na 200° C.
Kada je pecivo nadošlo premazati ga žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C 35 do 40 minuta, pokriti krpom da malo omeknem, pa navalite predobro fantastično za doručak ili užinu uživajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







