Meso će biti sočno, mekano i preukusno: Recept za najbolju marinadu na svetu

U marinadi treba držati meso 48-72 sata

09.03.2024. 13:07
  • Podeli:
Meso u marinadi (1)-64071b4838e3c.webp Foto: Pixabay

Da biste meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobru marinadu i u njoj držati meso 48-72 sata.

Dok je u marinadi, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima mirise same marinade.

Evo kako ćete pripremiti dobru marinadu za junetinu, piletinu ili divljač.

Sastojci:

  • 1/4 l belog vina,
  • 1/4 l vinskog sirćeta,
  • 2 kašike šećera,
  • 10 zrna bibera,
  • 50 g iseckanog celera,
  • 100 g iseckanog peršuna,
  • 100 g iseckane šargarepe,
  • veća glavica crvenog luka iseckanog na režnjeve,
  • 2 režnja belog luka sitno iseckana,
  • 1 l vode

Priprema:

Pomešati vodu, vino i sirće. Dodati iseckano povrće i začine. Kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi. Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()