Pita je sočna i hrskava, a najbolja je kad se po njoj pospe šećer u prahu
Današnji recept za pitu sa grizom spada u one koji su jeftini, brzi, a preukusni. Pita je sočna, a nema potrebe da u kuhinji provedete više od sat vremena.
Hrskave korice, a u sredini fil koji curi niz obraze - ako nas pitate savršenstvo bez mane.
Sa sastojcima koje uglavnom imate uvek u kući, napravite najbolju slatku pitu do sada.
Skuvati griz sa šećerom, a onda dodati vanilin šećer. Kad se prohladi ubaciti koricu limuna i suvo grožđe potopljeno u rum. Pet kora premazati uljem, pa stavljati jednu preko druge. Na petu koru staviti pola griza, pa malo raširiti po sredini.
Saviti ivice gore i dole i pokriti griz. Premazati dve posebne kore pa pokriti paket sa grizom i saviti unutra ivice. Staviti u obložen pleh.
Tako uraditi i sa drugim delom. Iseći oštrim nožem na kocke i premazati uljem. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta da lepo porumeni.
Posuti prah šećerom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.