Neko voli sa mesom, ali može i bez mesa i verujte preukusno je
Ako postite ili tražite inspiraciju za ručak ili večeru bez mesa, baka Jelena Petrović ima sjajan recept za vas - posnu musaku. Ukus će vas oduševiti, a ko se budete pridržavali video recepta, ne postoji šansa da pogrešite i da vam recept ne uspe.
Tradicionalna musaka je mnogima omiljeno jelo, ali s obzirom na to da je vreme posta, možete napraviti i ovu posnu varijantu, nećete se pokajati. Sa malo sastojaka možete napraviti ukusno i zdravo jelo za celu porodicu.
Upržiti u tiganju luk, papriku, šargarepu, pečurke, sve sitno iseckati i pržiti. Kad se uprži dodati seckan peršun, suvi začin i ajvar. Sve izjednačiti da se dobije fil za musaku.
Krompir iseći na listiće, dodati mu suvi začin, slatku mlevenu papriku i izmešati to sve sa uljem. Poređati pola krompira u podmazan pleh, pa preko te polovine pospite sav fil koji ste prethodno ispržili u tiganju. Nakon toga staviti drugu polovinu krompira.
U činiju staviti kašiku spanaća, sipati 150 ml vode, pa izmešati. To preliti preko krompira i peći 45 minuta u rerni.
Služiti toplo, ko voli može uz kiselo mleko.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.