Musaka od pohovanih tikvica: Jelo kome niko ne može da odoli

Ako nemate ideju za brz ručak ili još bržu večeru, evo je

22.09.2024. 20:34
  • Podeli:
musaka shutterstock-66f0630199b9d.webp Foto: Shutterstock

Ovo je ručak koji će nestati za tren oka.

Priprema:

Tikvice iseći. Umočiti ih u brašno, pa u jaja i ispržiti u dubokoj masnoći. Na sitno seckanom crnom luku prodinstati meso i začiniti ga paprikom, dodati so, biber i peršun. U vatrostalnu posudu staviti red tikvica, red mesa. Zaliti rojal masom (pomešano jaje, mleko i pavlaka) u koju s doetdali i začine i sve to lepo zapeći u rerni oko 20 minuta.

Kiselo mleko odlično ide uz ovakav ručak, prenosi Kurir.

Sastojci:

  • 2 veće tikvice (300 g)
  •  200 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 1 dl mleka
  • 50 g pavlake
  • 100 g brašna
  • 1 kafena kašičica paprike
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • 1 kašičica svežeg začina
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()