Musaka sa boranijom iz bakine kuhinje: Ovakvu je i deca obožavaju

Savršen ručak za celu porodicu

28.02.2024. 10:18
  • Podeli:
bakina kuhinja musaka-65def8bd10bd9.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo musaku sa boranijom, deca je obožavaju na ovakav način.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika
  • nekoliko čena belog luka ili veza mladog
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veći krompir
  • 250 gr ml mesa
  • ml paprika
  • ml biber
  • suvi začin
  • kari
  • 2 jaja
  • 200 gr kisele pavlake
  • 200 ml mleka 
  • malo kačkavalja
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Iseckati luk i papriku sa belim lukom, malo propržiti, pa dodati meso i izdinstati.

Dodati suvi začin, papriku, kari i mleveni biber i skloniti. U činiju sipati boraniju, šargarepu i preko dodati mleveno meso.

Sve dobro izjednačiti. Tepsiju podmazati uljem pa istresti u nju izmešanu boraniju.

U sud razbiti 2-3 jaja, izmutiti, dodati kiselu pavlaku i mleko i izjednačiti.

Sipati preko boranije pa odozgo narendati malo kačkavalja. Peći na 210 stepeni C 45-50 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()