Musaka sa povrćem i mesom: Čuveni specijalitet na drugačiji način

Rapsodija ukusa iz bakine kuhinje

13.09.2024. 11:01
  • Podeli:
musaka, bakina kuhinja 6-66e3fdf2593fa.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo musaku na malo drugačiji način od onog na koji ste navikli.

Potrebno je:

  • 3 krompira
  • 1 manja glavica crnog luka
  • manji praziluk
  • 1 šargarepa
  • 200/300 gr mlevenog mesa
  • začin, biber, mlevena paprika
  • 2 jaja
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 100 ml mleka 
  • 2 čena belog luka seckanog
  • ulje


Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk i praziluk, kao i rendanu šargarepu. Dodati mleveno meso poklopiti da se izdinsta. Dodati začin suvi, papriku, mleveni biber i beli luk. Dodati rendan krompir. Izjednačiti i skloniti sa šporeta. 

Podmazati uljem tepsiju i istresti krompir u tepsiju. Umutiti jaja, dodati pavlaku, mleko i malo ulja pa preliti krompir.

Možete dodati i malo rendanog kačkavalja. Peći na 210 stepeni C 40 minuta da zarumeni. Servirati uz finu salatu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()