Najbolje bolonjeze zahvaljujući jednom tajnom sastojku: Napravite ih na drugačiji način

Pasta kojoj niko ne može da odoli

04.09.2025. 17:06
  • Podeli:
špagete bolonjeze pixabay-68b9a864b4997.webp Foto: Pixabay

Bolonjeze sos je jedno od najpoznatijih jela italijanske kuhinje. Iako ga mnogi poistovećuju sa špagetima, zapravo se tradicionalno služi uz svežu testeninu, poput tagliatella, ili čak kao deo lazanja.

Ono što ga čini posebnim jeste dugotrajno krčkanje - meso, povrće, paradajz i začini spajaju se u bogat, pun ukus koji osvaja na prvi zalogaj. Ovo jelo nije samo sos, već pravo kulinarsko iskustvo koje miriše na dom i okuplja porodicu za stolom.

Sastojci:

  • Makarone
  • Mleveno meso
  • Pavlaka za kuvanje
  • Pelat
  • Origano, bosiljak, beli luk u prahu, so, biber, vlašac
  • Crni luk
  • Parmezan

Priprema: 

Propržite crni luk i dodajte mleveno meso, začinite. Makarone skuvajte. Kada su gotove sipajte pola makarona u tepsiju, pa dodajte proprženo mleveno meso i opet red makarona.

Zalijte sa pavlakom i pelatom i lepo promešajte. Stavite da se zapeče na 200 stepeni. Pred kraj izvadite i pospite parmezanom i još malo zapecite.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()