Najbolji recept koji se prenosi generacijama: Baka Jela čuva koh od zaborava

Najlepša poslastica na svetu

05.08.2024. 08:40
  • Podeli:
20240804_130624-66b073037a982.webp Foto: Bakina kuhinja

Recept za koh je jedan od onih svevremenih klasika koje svako obožava. 

Činjenica je da su naše bake znale da od jednostavnih namirnica naprave raj - jaja, šećer, griz i mleko i eto savršene poslastice, ali ništa nam ne budi nostalgiju kao mekani, sočni parčići najukusnijeg domaćeg koha. 

Zato vam danas donosimo recept za onaj najbolji - iz baka Jeline kuhinje.

Sastojci:

  • 4 krupna jaja
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike griza
  • korica limuna
  • oko 1 l mleka
  • šećer za mleko 
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja, dodati brašno sa grizom, koricu limuna i sve dobro izjednačiti. Izliti u pleh podmazan uljem i posut brašnom.

Lepo izravnati. Peći na 200 stepeni oko 20-30 minuta.

Skuvati mleko sa šećerom i vanilin šećerom. Vruč kolać preliti sa vrelim mlekom.

Ostaviti da upije i sladiti se.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()