Recept je proveren, a ukus obara s nogu
Foto: Bakina kuhinjaOva pita je apsolutni hit kada nemate mnogo vremena, a želite nešto neverovatno ukusno. Zbog svoje jednostavne pripreme i savršenog spoja tikvica i sira, postaje omiljeni brzi obrok. Toliko je mekana, sočna i mirisna da se jednostavno topi u ustima. Savršena je za laganu večeru, brzinski ručak ili za iznenadne goste, a nestane u trenu.

Tikvicu očistiti, izrendani i posoliti. Neka odstoji deset minuta, pa je iscediti. Umutiti jaja, dodati izdrobljen sir, prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Ubaciti griz, ulje i isceđene tikvice. Sve izjednačiti. Sipati u podmazan pleh ili obložen pek papirom, pa poravnati.
Peći 40-45 minuta, na 200 stepeni C. Prohlađeno seći.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







