Klasik bez premca
Gotovo za tren oka, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je:
Odvojite belanca od žumanca. Mikserom belanca penasto umutite pa postepeno dodajte šećer, dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte jedno po jedno jaje pa sjedinite. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu i mutite mikserom na najslabijoj brzini. Kalup obložite pek papirom pa izlijte smesu. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen.
Gotov trileće pustite da se prohladi. Zasebno pomešajte mleko sa kondenzovanim mlekom i slatkom pavlakom. Kolač izvadite naopačke na poslužavnik pa skinite pek papir. Ceo kolač izbockajte nožem. 1/3 preliva od mleka sipajte u kalup pa potopite kolač u to, stranom kojom ste bockali. Pustite da kolač upije mleko. Prelijte trileće prelivom od karamele i dekorišite belom čokoladom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.