Jednostavan i brz recept zbog kog ćete uštipke praviti češće
Foto: ShutterstockMalo ko ne voli uštipke. Odlični su i topli i hladni, a mogu se kombinovati i sa slanim i sa slatkim dodacima, pa nije ni čudo što ih svi vole. Ipak, njihova priprema ponekad može biti malo zahtevna jer treba umesiti testo i ispržiti ga. Da biste uštedeli vreme, na sajtu Večernji.hr donose recept u kom ne morate čekati da testo naraste.
Pomešajte sve suve sastojke, a u drugoj posudi umutite jaja sa jogurtom i 2 kašike ulja. Postepeno dodajte tu smesu u suve sastojke, mešajući dok ne dobijete testo srednje gustine. U dublju tepsiju sipajte ulje tako da dubina bude 3–4 cm i ostavite da se zagreje na srednjoj temperaturi. Zatim kašikom vadite testo i spuštajte ga u zagrejano ulje. Pržite uštipke sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, pazeći da ne izgore. Poslužite po želji, slane ili slatke.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







