Ovo je najlakši recept za mleveni paradajz koji se ne kuva.
Paradajz sos se koristi u mnogim jelima, a možete lako da ga napravite i kod kuće. Naš predlog je da probate i recept za mleveni paradajz koji se ne kuva i koji se baš lako pravi.
Može da zameni sos, a možete da ga koristite i kao sok. Ne kuva se, samo se ostavi da prenoći i već sutradan možete da ga koristite.
Paradajz oljuštite i iseckajte, pa sameljite. Ako nemate mašinicu za mlevenje možete da koristite i blender. Sipajte dobijeni paradajz u šerpu, pa posolite i pošećerite.
So i šećer možete da koristite po ukusu, a dodajte i kesicu vinobrana, kao i seckani peršun.
Na 10 l soka ide jedna kesica. Promešajte i pokrijte, pa ostavite na hladnom mestu preko noći.
Sutradan sipajte u sterilisane flaše.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.