Napravite domaću mast od tri sastojka: Pomaže od grla do zglobova

Narodna mast od guščje masti, maslinovog ulja i šećera koja olakšava brojne tegobe

10.11.2025. 20:05
  • Podeli:
svinjska mast, shutterstock-68ffb06190ab5.webp Foto: Shutterstock

Guščja mast u kombinaciji sa maslinovim uljem i šećerom može postati domaća pomoć za razne probleme od prehlade i kašlja do rana i bolnih zglobova.

Kako se koristi:

Zapušen nos: Nanesite na "most" nosa ili u nozdrve. Brzo olakšava disanje.

Upaljeno grlo: Namažite vrat, posebno krajnike, umotajte krpom i ostavite preko noći.

Kašalj: Utrljajte mast na grudi i leđa, pokrijte peškirom i zadržite što duže.

Rane i ogrebotine: Namažite jednom dnevno, rane se brzo povlače.

Bolni zglobovi: Uveče utrljajte i umotajte peškirom, bol će se smanjiti već nakon nekoliko dana.

Suva koža: Deluje i na ispucale usne, pete i suvišne naslage kože.

Priprema masti:

  • 40 g pčelinjeg voska
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 kašike kristal šećera

Izmrvite vosak u ulju, dodajte šećer i polako zagrevajte uz stalno mešanje dok ne postane glatka smesa. Ostavite da se ohladi i prebacite u teglu. Čuvajte na hladnom, tamnom mestu traje čitave godine.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()