Pravo jelo za ovaj vreli dan
Potaž od tikvica i graška se pravi sa šakom nane i potočarke, koje mu daju aromu leta.
Za potaž od tikvica i graška u tiganju zagrejte puter ili ulje, dodajte mladi luk i tikvice i dobro promešajte. Poklopite i pržite 3 minuta, dodajte grašak i bujon i vratite da provri. Pokrijte i dinstajte još 4 minuta, a zatim sklonite sa vatre i umešajte potočarku i nanu dok ne usahnu.
Izblendirajte dodajući jogurt. Vratite u tiganj, pa dodajte začine po ukusu. Servirajte hladno, preliveno dodatnim jogurtom.
Potaž od tikvica i graška je toliko aromatičan zbog začinskog bilja, pripremaćete ga svakog leta. Ukoliko volite potaže, možda ćete želeti da napravite i posni potaž od brokolija i crvenog sočiva
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.