Napravite najbolju sarmu uz ovih šest saveta: Svi će vam tražiti recept

Ovako će biti savršena

04.04.2024. 10:31
  • Podeli:
sarma, pixabay-659fd8b99a471.webp Foto: pixabay

Sarma-tradicionalno jelo omiljeno mnogima, a neizbežno na prazničnoj i slavskoj trpezi. 

Može da se pravi u posnoj i mrsnoj verziji, sa različitim sastojcima. Ipak, da bi jelo ispalo preukusno, potrebno je da primenite nekoliko saveta.

1. Nemojte da kupujete već samleveno meso

Nemojte da birate samleveno meso, već izaberite sami i tražite da vam se samelje na licu mesta.

2. Probajte kiseli kupus pre savijanja sarme

Tako ćete moći da ocenite koliko je kupus slan. Ako osetite da je preslan properite ga pod vodom.

3. Nemojte da koristite kupus sa velikim žilama

Najbolje je da birate veće, mekane listove žute boje, a bez velikih žila.

Foto: Pixabay

4. Budite strpljivi i krčkajte sarmu na umerenoj temperaturi

Krčkajte sarmu polako, na umerenoj temperaturi, da bi ukus bio savršen. Ali, ne morate da kuvate sarmu 4 i više sati.

5. Nemojte naknadno da dolivate vodu

Nemojte da dolivate naknadno vodu u šerpu, da ne bi ispalo čorbasto.

6. Podgrevanjem neće da izgubi na ukusu

Sarmu slobodno možete da podgrevate ili držite u zamrzivaču. Ukus će da ostane podjednako savršen.

  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()