Napravite picu bez brašna: Brzo, zdravo i možete da je jedete bez griže savesti

Nikada ne biste pomislili da iskoristite ovu namirnicu za pravljenje testa

12.03.2023. 07:31
  • Podeli:
Pica (1)-63e36d3cdfe7d.webp Foto: Pixabay

Jede vam se zdrava pica, zato je pravo vreme da probate da napravite testo od karfiola.

Sastojci

- 800 g karfiola

- 2 jaja

- 200 g gaude

- so, biber, beli luk u prahu

- 2 kašike maslinovog ulja

- nadev po želji

- origano

Priprema:

Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna pirinča (ako nemate multipraktik, koristite rende i rendajte na strani s najvećim rupicama). Usitnjeni karfiol kratko popržite na ulju, oko 10 minuta. Začinite biberom, solju i belim lukom, po želji.

Karfiol ostavite da se prohladi, pa dodajte jaja i rendani sir. Smesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu obima oko 30 cm. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok testo ne promeni boju.

Na pečeno testo tek onda možete staviti dodatke za picu, ali pazite da je ne pretrpate, na kraju pospite origanom. 

Vratiti u rernu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi. Picu kratko prohladiti i poslužiti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()