Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...
Foto: ShutterstockZašto je ova čorba idealna za leto?
Lagano pileće meso, povrće i osvežavajuća pavlaka čine ovu belu čorbu savršenim izborom za letnje dane kada organizmu prijaju laganiji obroci. Uz dodatak limuna i svežeg peršuna, ova čorba osvežava i hrani bez osećaja težine.

Priprema mesa i povrća:Pileće belo meso operite i stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Kada provri, skinite penu, pa dodajte seckani luk, šargarepu, peršun i paškanat.
Kuvanje: Kuvajte na srednjoj temperaturi 30–40 minuta, dok meso i povrće ne omekšaju.
Zapuška: U manjoj šerpi zagrejte ulje i dodajte brašno. Pržite kratko dok ne požuti, pa nalijte jednom kutlačom supe i dobro promešajte da nema grudvica. Ovu zapršku vratite u glavnu šerpu.
Finalno začinjavanje: Umutite jaje sa pavlakom, pa lagano dodajte kutlaču vrele supe uz neprestano mešanje da se ne zgrudva. Potom polako ulijte u čorbu i promešajte.
Završni koraci: Ostavite da provri još 2-3 minuta, dodajte biber po ukusu, seckani peršun i nekoliko kapi limunovog soka za svežinu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







