Riba je neizostavan deo posne trpeze
Zaleđena, pa ponovo odmrznuta riba prava je zamka u ribarnicama. Ipak, postoje načini kako da utvrdite svežinu ribe.
Prvi korak pri procenjivanju da li je riba sveža jeste posmatranje njene kože. Što je pigmentacija na koži bleđa i bez sjaja - to je riba starija.
Zatim, obratite pažnju i na sledeće karakteristike:
Ipak, jedan od najlakših trikova, koji je ujedno i sjajan jeste ako vidite udubljenja na ribi. Najjednostavnije je pritisnuti trbušni deo ribe, ukoliko se vrati mišićno tkivo riba je dobrog kvaliteta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.