Ne nasedajte na zamke u ribarnicama: Kako da utvrdite svežinu ribe

Riba je neizostavan deo posne trpeze

30.11.2023. 14:59
  • Podeli:
riba, supermarket, prodavnica, prodaja ribe, prodavačica - shutterstock-6565ef04995f8.webp Foto: Shutterstock

Zaleđena, pa ponovo odmrznuta riba prava je zamka u ribarnicama. Ipak, postoje načini kako da utvrdite svežinu ribe.

Prvi korak pri procenjivanju da li je riba sveža jeste posmatranje njene kože. Što je pigmentacija na koži bleđa i bez sjaja - to je riba starija.

Zatim, obratite pažnju i na sledeće karakteristike:

  • riba mora da bude pokrivena sa sluzi neutralnog mirisa,
  • krljušti moraju da budu crvene i krvave,
  • oči moraju da budu staklaste i ispupčene.

Ipak, jedan od najlakših trikova, koji je ujedno i sjajan jeste ako vidite udubljenja na ribi. Najjednostavnije je pritisnuti trbušni deo ribe, ukoliko se vrati mišićno tkivo riba je dobrog kvaliteta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()