Apsolutno parira mrsnom
Ni u toku Uskršnjeg posta ne morate da se odričete omiljene poslastice, već napravite posni čizkejk sa malinama i belom čokoladom.
Čizkejk je poslastica koja se jede od davnina, a pravila se od tri sastojka. Danas postoji milion recepata za ukusan čizkejk, a možete da kombinujete bukvalno sve što volite. Postoji i recept za posni čizkejk koji se pravi sa belom čokoladom i malina, a sigurni smo da mu nećete odoleti. Umesto malina, možete da koristite višnje i da napravite savršen čizkejk.
Za podlogu:
Za fil:
Za glazuru:
Podloga - izblendirajte keks i pomešajte sa istopljenim margarinom. Zatim dobro sjedinite, pa onda utiniste u kalup za mafine u koju ste stavili papirne kalupe. Dobro utisnite i stavite u frižider na pola sata.
Fil - istopite belu čokoladu, pa je dodajte u krem sir koji ste umuitili sa šećerom i vanilin šećerom.
Glazura - pomešajte maline i šećer, pa kuvajte dok se smesa malo ne zgusne. Neprestano mešajte, sipajte preko fila kada se ohladi i išarajte čačkalicom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.