Nema sumnje da jaja imaju mnoge prednosti, ali kao i sa svakim jelom trebalo bi obratiti pažnju na količinu konzumacije i ne preterati
Jaja imaju mnoge zdravstvene prednosti, kao što su pomoć u kontroli težine, poboljšanje zdravlja očiju i obezbeđivanje različitih hranljivih materija, od proteina do omega-3 masnih kiselina.
Međutim, evo šta se može dogoditi ako pojedemo previše jaja.
Jaja imaju puno proteina, ali ne i vlakana koja pomažu varenju. Nedostatak vlakana dovodi do zatvora, pa se preporučuje konzumiranje jaja sa namirnicama bogatim vlaknima, poput spanaća i paradajza.
Akne su uzrokovane visokim nivoom hormona progesterona, koji je prisutan u jajima. Dakle, ako iznenada primetite akne na svojoj koži, možda biste želeli da pratite koliko često konzumirate jaja.
Za neke su jaja idealan doručak, ali ne i za one koji su na njih osetljivi. Osetljivost jaja se manifestuje nadimanjem i gasovima. Netolerancija na jaja znači da ne možete pravilno svariti određeni element u jajetu, ili da možda nemate određeni enzim u svom telu koji može da ga razgradi. Ovo ne samo da vas čini nadimanim, već možete iskusiti i bol u stomaku, glavobolju i napetost.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.